1990-luvulla suomalaiset heavybändit nousivat metallimusiikin edelläkäviöiksi. Löydettiin uusia ja omaperäisiä lähestymistapoja ja jalostettiin pieniä alavirtauksia suuren yleisön kuultavaksi. Suomessa on syntynyt uusia heavyn tyylejä, kuten HIMin love metal sekä Nightwishin tunnettu sekoitus oopperalaulua ja raskaasta soittoa.
Suomalaisessa heavyssä usein ihaillaan sankaruutta tänän usein näkee laulujen teksteistä, myös muusikoiden pukeutumiseesa, lavasteissa ja lavaesiintymisissä voi huomata sankarimyyttien ihannointia. Pitkät liehuvat tukat viittaavat entisajan uljaisiin miehiin, erillaiset mystiset symbolit samoin.
Oli kiinnostava lukea että metallimusiikkiin liittyy sankarimyyttien ihannointia ja symboliikkaa, koska en ole aiemmin tiennyt sellaisesta. Niistä olisi voinut olla enemmänkin juttua, vaikka tietoa voikin olla hankala löytää.
VastaaPoistaMuutenkin teksti olisi voinut olla pikkuisen pidempi, esimerkiksi bändeistä olisi voinut kertoa enemmän. Nightwish ja HIM ovat kuitenkin niitä harvoja suomalaisyhtyeitä jotka maailmalla menestyy. Joku musiikkinäytekin olisi ollut kiva.
Samaa mieltä Iinan kanssa! Jäin kaipaamaan hieman esimerkkejä aiheesta, musiikkinäyte tms. Lyhyt ja ytimekäs teksti kyllä, mutta ehkä hieman liian lyhyt kuitenkin. Myös lähdetieto ois ollu jees.
PoistaJuu samaa mieltä Iinan kanssa; tekstiä olisi voinut olla enemmän. Ylläolevassa kommentissakin on luultavasti enemmän tekstiä. En tosin osaa sanoa onko juuri tuosta aiheesta vaikea löytää tietoa, mutta muuten hyvä! Olisi ollut tottakai kiinnostavaa lukea enemmänkin.
VastaaPoistaNäytteitä olisi ollut kiva kuulla. Suomalaista heavymusiikkia olisi voinut verrata ulkomaalaiseen heavymusiikkiin, mitä eroja ja yhtäläisyyksiä niillä on.
VastaaPoistaAjattelin samaa, mitä Aleksikin ajatteli. Kerta suomalaiset heavybändit ovat olleet edelläkävijäitä, olisi voinut tarkastella miten ulkomaalaiset ovat ottaneet meistä mallia.
PoistaIhan hyvä, lyhyt yleiskuvaus suomalaisesta metallimusiikista. Ehkä olisin kaivannut myös hieman tietoa eri metallimusiikin tyylilajeista, mitä Suomessa soitetaan paljon/ mitä täällä on kehitetty. Mm. sinfoninen metalli (Nightwish), power metal (Stratovarius, Sonata Arctica) ja ehkä myös death metal ovat verrattain suosittuja, ja niissä suomalaiset bändit ovat käsittääkseni verrattain suuria vaikuttajia ja jopa uranuurtajia. Mutta tuo sankarimyyttien ihannointi oli oikein hyvä huomio, ja oleellinen seikka.
VastaaPoistaHieman "pintaraapaisuksi" jää tekstin pituudenkin vuoksi. Antaa kyllä hyvin peruskäsityksen metallimusiikista. Biisinäytettä olis ollu kiva kuunnella.
VastaaPoistaTekstissä on uusia kiinnostavia tietoja. Vielä vaan kattavammin tekstiä ja hieman panostusta tekstin rakenteeseen :)
VastaaPoistaHyvä ja kiinnostava vaikkakin hiukkasen lyhyt. Samalla linjalla mennään että näyte olisi ollut tosi jees ja samoin lähdetiedot.
VastaaPoistaJep oisin kanssa jotain näytettä kaipaillut ja ehkä vähän kattavampaa tekstiä :)
VastaaPoistaTeksti jäi aika lyhyeksi, olisin mielelläni lukenut aiheesta vähän enemmänkin. Komppaan aikaisempia siinä, että musiikkinäytteet olisivat olleet kiva lisä tekstin lopussa. Itselleni tuli aivan uutena asiana tuo sankaruuden ihannointi, enpä ole aikaisemmin tullutkaan ajatelleeksi moista!
VastaaPoistaLuulisi aiheesta löytyvän enemmän tietoa ja sitä olisi ainakin mielellään lukenut. Ei sillä, että teksti ei olisi kiinnostava ollut, mutta hieman liian lyhyt.
VastaaPoistaIhan asiapitoista tekstiä ja jonkin verran myös uutta tietoa... Näytteitä olisi ollut mukava kuulla, mutta muuten ihan jees.
VastaaPoistaOn hienoa että suomalaisista naisista tuli hyviä metalli musiikin soittajia.
VastaaPoistaHyvä teksti.!!
Melko lyhyt teksti. Vähän enenpi olisi voinut kertoa metallimusiikin historiasta ja sen uusista ja omaperäisistä lähestymistavoista. Voisi hiukan myös verrata nykypäivän metallimusiikkiin.
VastaaPoistaBändeistä olisi voinut mainita esimerkiksi Children of the bodomin ja stratovariuksen. Muutamia mukavia yksityiskohtia löytyi.
VastaaPoistaTeksti oli aivan liian lyhyt. Suomella on hienoja metallimusiikki yhteyeitä, joista olisi aivan varmasti löytänyt enemmän tietoa.
VastaaPoista