torstai 24. toukokuuta 2012

Huumorimusiikki Suomessa

Läpi ihmiskunnan historian ihmiset ovat pyrkineet viihdyttämään itseään monenlaisin keinon. Yksi mullistavimmista viihteen muodoista oli teatterikulttuurin syntyminen, joka vaikutti pysyvästi taiteiden kehittymiseen. Vähitellen myös musiikin saralla alettin työstämään niin kutsuttua huumorimusiikkia. Suomeen huumorimusiikki rantautui ennen 1900-luvun puoli väliä. Yksi suomalaisen huumorimusiikin vaikuttavimmista tekijöistä Reino Helismaa, jonka aikaan saannos oli esimerkiksi Rillumarei (http://fi.wikipedia.org/wiki/Rillumarei <-- Lue jos kiinnostaa). Huumorimusiikki toimi Suomessa erityisesti sodan aikana, jolloin ajat olivat kurjia ja ihmisten mieli matalalla. Sodan jälkeen huumorimusiikin suosio on yhä kasvanut ja se on vakiinnuttanut asemansa suomalaisten sydämissä. Tunnettuja huumorimuusikkoja / huumorimusiikkia soittavia yhtyeitä Suomessa ovat muun muassa;
- Vesa-Matti Loiri
- Jope Ruonansuu
- Kummelit
- Lapinlahden linnut


Alla  huumoripitoisia musiikkivideoita;
Kummeli - Toyota Mark 2
Jope Ruonansuu - Annelin silmin



















Kuten kappaleista voi huomata, laulujen aiheet vaihtelevat niin yhteiskunnallisita asioista yksityiselämän puolelle. Huumorimusiikkia ei ole sidottu tiettyyn genreen vaan huumorimusiikki voi olla esimerkiksi iskelmää (suurin osa -70 ja -80 luvun huumorikappaleista oli iskelmää) tai rap -musiikkia.

Eetu H 10B, Joonas K 10A, Elmeri K 10C - MU2




12 kommenttia:

  1. Millaisia yhteiskunnallisia asioita huumorimusiikissa on vuosien varrella käsitelty? -Marjo

    VastaaPoista
  2. hyvä blogiteksti, videot oli kiva lisä! Teksti on hyvän mittainen ja sitä oli kiva lukea, en ole aikaisemmin tiennyt paljoa huumorimusiikista ja oli kiva saada tietää mistä sen on peräisin.

    VastaaPoista
  3. Oikein hyvä ja tiivis tietopaketti huumorimusiikista. Hyvät esimerkit.

    VastaaPoista
  4. Hyvä tietoisku suomalaisesta huumorimusiikista. Tekstistä löytyy hyvin mm. esimerkkejä suomalaisista huumorimuusikoista, kuin myöskin huumorimusiikin juurista. Lyhyt ja ytimekäs teksti.

    VastaaPoista
  5. Suomalaisesta huumorimusiikista ei ole paljon aikaisemmin kertynyt tietoa itselleni joten tässä oli sille jo hyvä alustava paketti! Näytekappaleet hyvänä lisänä näyttämässä mistä on kyse!

    VastaaPoista
  6. Tosi hyvin tiivistetty teksti tosiaan! Jäi tosin mietityttämään, että mistä huumorimusiikki sitten rantautui Suomeen?

    VastaaPoista
  7. Hyvä, tiivis teksti.Ei varmaan paljoa löydy tietoa aiheesta. Videot hyviä esimerkkejä. Kuvasivat hyvin huumorimusiikkia. Videoiden alla hyvä täsmennys.

    VastaaPoista
  8. Jees, hyvä teksti oli! Ehkä olisin vielä kertonut huumorimusiikista nykyaikana! Esimerkiksi Eläkeläiset-yhtye on tällähetkellä kovaa huutoa Saksassa ja muualla Euroopassa!

    VastaaPoista
  9. Hyvä ja tiivis teksti. Todella hyvin sopivat videonäytteet!

    VastaaPoista
  10. Tosi hyvä teksti. Videopätkät oli loistavia mutta lähteet olisi voinnut laittaa.

    VastaaPoista
  11. Hyvä ja mielenkiintoinen teksti sekä videomateriaalit olivat hyvinä ja hauskoina esimerkkeinä. Tekstiä oli mukava lukea, oli selkeää ja sujuvaa!

    VastaaPoista
  12. Teksti oli tiivistävä, mutta silti tietoa sisältävä. Videolinkit olivat myös mielenkiintoisia

    VastaaPoista